nieuws en media
Richard Vos achter drumkit

Hier vind je alle nieuws en media rond 'Count me in,
dé drumspeelplaats van Midden-Nederland.

Kijk rustig rond en laat je inspireren of vermaken en als je nog geen stappen hebt gezet meld je dan snel aan voor TWEE GRATIS proefsessies. Iedereen is welkom!

'Count me in, de drumspeelplaats' bestaat een jaar!

En bedankt voor het vertrouwen en jullie enthousiasme als spelers Albert, Arianne, Arnoud, Astrid, Benjamin, Birgit, Calista, Desiree, Driek, Eline, Els, Frans, Gerrit, Hans, Ina, Jaap, Jan, Jayson, Jelle, Joëlle, Justin, Lisa, Lizzy, Loes, Nico, Olav, Pascalle, Ravi, Rick, Rob, Robert, Roelof, Samm, Sander, Sandra, Sebastiaan, Siem, Stan, Wouter en Xavi!! Jullie zijn helden!

Op 4 april 2022 ben ik na een jaar van voorbereidingen officieel gestart met ‘Count me in, dé drumspeelplaats’. Toen heb ik me niet kunnen voorstellen waar we nu zouden staan en wat voor plezier en succes deze hele onderneming intussen heeft opgeleverd! Het was mijn idee om mensen die normaal nooit die stap zouden wagen te verleiden om het drummen te komen proberen. Nu een jaar verder hebben velen die stap gezet. Mensen met zware of lichte beperkingen, mensen van 6 tot 74 jaar, mensen met ervaring in de muziek en mensen die nog nooit een instrument hebben aangeraakt! En bijna iedereen heeft de magie ervaren om te spelen en op te gaan in de muziek. Daarom haakt ook bijna niemand af en is er intussen voor zowel de studio in Amerongen als Ede een wachtlijst voor nieuwe spelers! Dat vervult mij met nederigheid en dankbaarheid. Het geeft de energie om iedere dag te werken aan verbeteringen. Zodat ik in het 2e jaar voor iedere speler de sessies nóg aantrekkelijker en op maat kan maken. Daar toost ik op!!

Autistisch? Ga drummen

30 mei 2022

Drummen kan adolescenten die gebukt gaan onder autisme helpen. Regelmatige drumsessies geven na enkele maanden al meetbaar én merkbaar resultaat.

Willem Schoonen30 mei 2022, 21:00
Dat blijkt uit een experiment waarvan onderzoekers van Kings College London verslag doen in vakblad PNAS. De onderzoekers wierven 36 jongvolwassenen, die nog nooit een trommel hadden geroerd. Ze begonnen allen met een drumsessie. Daarna kreeg de helft van de groep twee keer per week drumles (onderzoeksgroep) en de andere helft niet (controlegroep). Na acht weken kropen ze allemaal opnieuw achter het drumstel.

Resultaat: de leden van de onderzoeksgroep waren beter gaan drummen. Logisch, want die hadden les gehad. Maar waar het om ging: zij hadden de symptomen van hun autisme ook beter onder controle gekregen. Hyperactiviteit en concentratieproblemen werden minder naarmate er beter werd gedrumd.

Het brein van de drummers veranderde
De verbetering, zeggen de onderzoekers, is terug te voeren op een van de hogere controlefuncties in de hersenen. Namelijk inhibitie: het vermogen om een impuls te onderdrukken of een reactie af te remmen. Met hersenscans konden ze dat ook zien veranderen in het brein van de drummers.

Het resultaat komt voor de onderzoekers niet helemaal onverwacht. Het was al bekend dat een stoornis in de hogere controlefuncties, zoals inhibitie, maakt dat kinderen en jongeren meer moeite hebben met ritme en beweging.

Een drummer moet het juist hebben van ritme, timing en beheersing van zijn bewegingen, en raakt daar mee het hart van verscheiden symptomen van autisme-spectrum. Opmerkelijk in dit experiment is dat het daar zo effectief kan zijn: na een periode van acht weken was er al een significante verbetering te zien. Volgens de onderzoekers alle reden om nu klinische proeven te starten met drumles voor mensen met autisme en verwante diagnoses.

Foto: Drummer Jeremiah Martin Green van de band Modest Mouse.
Beeld ANP / EPA

Drumcamp Griekenland

29 maart 2022

Eindelijk na twee jaar wachten kunnen we weer los gaan tijdens een internationaal drum camp in Griekenland! Ik ben weg van zaterdag 4 juni tot zaterdag 11 juni voor een week van drummen, en niets anders dan drummen! Wil je weten hoe dat er ongeveer uit ziet? Kijk dan de volgende videoclips. Misschien ga je volgend jaar wel mee na een jaar van drumsessies bij 'Count me in'!

02 juni 2022

Op 29 maart 2022 was ik te gast bij Radio 90FM om te praten over 'Count me in'. Luister een montage van deze uitzending terug via de link (zie bijlage)

Drumstel Tama, rook

Doe je mee?

Kijk dan op de contactpagina en bel, app of mail me voor een afspraak en intake!
Iedereen is van harte welkom, met of zonder ervaring, met of zonder beperking.

Webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl