Veelgestelde vragen (FAQ)
Wie begeleidt de drumsessies?

Dat doe ik, Richard Vos. Zie voor een korte bio het tabblad op de website “Wie ben ik?”.

Heb ik een drumstel nodig?

Niet als je het leuk vindt om alleen bij mij te komen spelen. Maar wil je bijvoorbeeld in een band gaan spelen of ook thuis oefenen, dan is de aanschaf van een drumstel sterk aanbevolen. 
Je kunt ook starten met een zogenaamde oefenpad om thuis zonder geluidoverlast oefeningen te doen. Zelfs oefenen op stoelen en met potten en pannen is mogelijk.

Krijg ik advies en hulp bij het aanschaffen van een drumstel?

Jazeker. Afhankelijk van de ruimte waar je kan spelen, het budget en de eigen voorkeur kan ik adviseren over akoestische of elektronische drumstellen. Ik kan ook goede leveranciers aanbevelen, maar het kopen doe je zelf. Ik kan kosteloos helpen met het opzetten van het drumstel. Er zijn ook leveranciers die aantrekkelijke huurovereenkomsten aanbieden.

Moet ik verder nog iets aanschaffen?

Nee, dat hoeft niet. ‘Count me in’ heeft voor iedere deelnemer een compleet drumstel, inclusief bekkens, pedalen en kruk beschikbaar.

Kom je ook aan huis?

Nee. Het gaat bij ‘Count me in’ vooral om het samen spelen. Daarvoor zijn goed uitgeruste studio’s beschikbaar. Het concept leent zich niet voor thuis spelen vanwege geluidoverlast en beperkingen in apparatuur en instrumenten.

Wat voor drumstellen staan er in de studio?

Tama drumstellen van goede kwaliteit, nieuw aangeschaft en goed onderhouden. In Amerongen staat ook een Alesis elektronisch drumstel.

Moet ik drumboeken of video’s aanschaffen?

Nee, maar als je thuis ook wilt oefenen is dat wel handig en kan ‘Count me in’ adviseren.

Wat kost het?

Dat hangt af van de frequentie, de duur van de sessie en of er individueel of in een groepje wordt gespeeld. Zie voor de tarieven de volgende link

Hoe betaal ik?

Betaling via overboeking na ontvangst van een factuur. Een betaalverzoek sturen zoals tikkie via de mobiele app is ook mogelijk.

Wat gebeurt er als ik een keer niet kan komen?

Wanneer je minimaal een week van tevoren aangeeft niet op de vaste tijd te kunnen komen wordt geprobeerd – in onderling overleg – de sessie op een ander tijdstip te doen.

Wat gebeurt er als ’Count me in’ een keer niet kan spelen?

In eerste instantie worden de sessies ingehaald of wordt er een vervanger ingezet. Indien onverhoopt sessies door afwezigheid van ‘Count me in’ zijn vervallen, vindt 100% restitutie van alle gemiste sessies die betaald zijn plaats.

Zijn er vakantieperiodes?

Ja, het abonnement loopt synchroon aan de middelbare schoolvakanties van Midden-Nederland.

Kan ik ook in de vakanties komen spelen?

Graag! In overleg kunnen in de vakantie extra sessies worden geboekt. Uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid en aanwezigheid van ‘Count me in’.

Kunnen ouders of begeleiders bij de sessies aanwezig zijn of wachten?

Ouders en begeleiders zijn van harte welkom om tijdens de sessies aanwezig te zijn. Sommige kinderen vinden het fijn als de ouders of begeleiders zichtbaar zijn, anderen juist niet. De behoefte van het kind is hierin leidend.

Er is een aparte zithoek in een wachtruimte. Hier is gratis koffie en thee, wifi en lectuur beschikbaar.

Kan ik tijdens het drumjaar nog wisselen van abonnement?

Jazeker. Afhankelijk van beschikbaarheid en agenda’s is wisselen altijd mogelijk.

Kan mijn kind samen met iemand anders groepssessies doen?

Ja, maar op voorwaarde dat de kinderen ongeveer rond dezelfde leeftijd of ontwikkeling zijn. Ik speel maximaal met drie mensen tegelijk en alleen op de locatie in Ede. Ook ouder-kind of begeleider-kind combinaties zijn mogelijk. Vaak is dit motiverend en leuk voor het kind, maar ook voor de ouder/begeleider.

Moet ik voor groepslessen zelf mensen bij elkaar zoeken?

Dat is geen voorwaarde maar kan het wel leuker en makkelijker maken om te starten met gelijkgezinden.

Kan ik om te proberen een gratis proefsessie doen?

Jazeker. En omdat ik denk dat iedereen het heel leuk vindt, maar ook lastig om op basis van een sessie te beslissen, biedt ‘Count me in’ niet één maar twee gratis proefsessies aan indien gekozen wordt voor een jaarabonnement.

Wat voor programma of leerroute wordt er gevolgd?

Geen enkel. Bij ‘Count me in’ krijgt iedereen maatwerk aangeboden. Het is geen typische muziekschool, vandaar de werknaam “De drumspeelplaats”. Het gaat om het plezier in het spelen, en niet om het volgen van een programma van A naar B. Er wordt bijvoorbeeld ook gegarandeerd vanaf de allereerste sessie met muziek van bekende liedjes meegespeeld.

Is er certificering voor het begeleiden van mensen met een beperking?

Nee. Voor mensen met een ernstige beperking is het daarom verplicht om samen met een ouder of begeleider de sessies te doen. Er is geen sprake van zorg of therapie in wat voor vorm ook. Het gaat om recreatief spelen op een verantwoorde en veilige manier. Zoals ook mensen met een beperking aan sport onder begeleiding van een niet gecertificeerde trainer kunnen doen.

Kan ik zonder beperking ook komen drummen?

Jazeker, iedereen is welkom!

Zijn er beperkingen uitgesloten?

Ja. Deelnemers moeten in staat zijn achter een drumstel te zitten. Daarnaast zijn de studio’s vanwege de geluidsdruk ondergronds en moeten deelnemers kunnen traplopen. Als laatste voorwaarde is het dragen van een hoofdtelefoon belangrijk vanwege de gehoorbescherming.

Hoe kan ik inschrijven en wat gebeurt er daarna?

Je kunt me mailen, bellen of een whatsapp sturen. Zie tabblad “Contact” via de volgende link.   

Afhankelijk van de behoefte en mogelijke beperking van een deelnemer maak ik eerst een afspraak voor een intake. Indien er geen beperking is dan zal een intake telefonisch kunnen verlopen.

Wat is de intake?

De intake is een kennismakingsgesprek waarin duidelijk kan worden wat behoeftes en verwachtingen zijn. Bij mensen met een beperking is een intakegesprek verplicht omdat het belangrijk is dat de sessies veilig en verantwoord kunnen verlopen en daarmee is specifieke achtergrondinformatie essentieel.

Kan ik op ieder moment inschrijven?

Jazeker. Voor groepssessies ben je mogelijk wel afhankelijk van minimaal één andere deelnemer voor dezelfde sessie.

Kan ik zelf mijn liedjes uitkiezen?

Ja, heel graag! Het gaat bij ‘Count me in’ om het spelen, dus eigen gekozen liedjes zijn van harte welkom omdat dit het spelplezier natuurlijk vergroot.

Wat voor gehoorbescherming wordt er gebruikt?

Er wordt gespeeld met hoofdtelefoons met gesloten kappen aangesloten op een mixer met aangepast volume voor het meespelen met muziek.

Wat zijn de locaties?

Gasthuisstraat 10, 3958 BL Amerongen

Wekeromseweg 43, 6718 SC Ede

Zie ook tabblad “Contact” via de volgende link.

Zijn er verschillen in de studio’s op de verschillende locaties?

Ja, de locatie in Amerongen is alleen geschikt voor een-op-eensessies. De locatie in Ede is ook geschikt voor groepjes van maximaal drie deelnemers

Op welke tijden kan ik terecht?

In Amerongen zijn de sessies in principe gepland op maandag en dinsdag en in Ede op woensdag en donderdag. In overleg zijn er ook extra mogelijkheden op vrijdag of zaterdag.

Sessies kunnen starten om 10.00 uur en de laatste sessie kan eindigen om 19.30 uur.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt me mailen, bellen of een whatsapp sturen. Zie tabblad “Contact” via de volgende link.

Kan ik ook losse sessies boeken?

Jazeker. Neem contact op voor afspraken en tarieven via de volgende link.

Kan ik ook langere sessies dan maximaal een uur boeken?

Jazeker. Neem contact op voor afspraken en tarieven via de volgende link.

Kan ik sessies aan iemand cadeau doen?

Jazeker. Er zijn cadeaukaarten met verschillende aantallen sessies te koop. Neem contact op voor tarieven via de volgende link.

Is er een minimumleeftijd of minimaal ontwikkelniveau voor deelnemers?

Nee, iedereen kan bij ‘Count me in’ terecht. De sessies zijn maatwerk en worden aangeboden op het behoefte en ontwikkelniveau van de deelnemers. De enige voorwaarde is dat de sessies voor iedereen veilig en verantwoord kunnen worden gegeven.

Is er een maximumleeftijd voor deelnemers?

Nee! Muziek maken is goed voor iedereen maar in het bijzonder ook voor 55 plussers. Voor die groep zijn met name de groepssessies bijzonder geschikt. Het gaat bij ‘Count me in’ om het spelen, niemand zal een programma moeten volgen of aan eisen voldoen. Er kunnen ook liedjes worden gekozen uit favoriete jaren van groepen deelnemers, wat het spelplezier bijzonder ten goede komt.

Moet ik noten leren lezen?

Nee, niets moet. Wel zal spelenderwijs het leren lezen van het basale notenschrift voor een drumstel worden aangeboden omdat daarmee de sessies alleen maar leuker worden. Maar iedereen kan meedoen, ook als je geen noten leert lezen.

Is er een opzegtermijn van het abonnement?

Ja, dat is de lopende en volgende maand na ontvangst en bevestiging van de opzegging. Opzeggen kan via mail of whatsapp. Zie tabblad “Contact” via de volgende link.

Hoe kan ik contact opnemen voor verdere vragen of opmerkingen?

Je kunt me mailen, bellen of een whatsapp sturen. Zie tabblad “Contact” via de volgende link.

Snaredrum

Ik heb interesse

Drumsessies volgen bij Drumspeelplaats ‘Count me in’? Stuur een whatsapp of mail voor een afspraak voor 2 gratis proefsessies en je speelt “We will rock you” binnen no time ;-) ! 
Of stuur een bericht bij afwijkende wensen zoals een cadeaukaart of losse drumsessies, ik reageer binnen 48 uur, van harte welkom!

Webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl