even voorstellen
Richard Vos achter drumkit

“Ik ben Richard Vos, drumbegeleider
voor iedereen!”

Iemands dag een beetje leuker maken met drumsessies onder begeleiding en altijd met bekende muziek! Dat is mijn motto.

Driehoog achter geboren in de Pijp in Amsterdam. Bij mij thuis was er geen gelegenheid om muziek te maken. Ik luisterde vanaf de middelbare school graag naar hardrock muziek. Ik kocht LP’s, en later CD’s, bij de vleet en bezocht honderden concerten van allerlei bands. En wat zou ik graag zelf ook op een podium staan om muziek te maken!

Ik probeerde in de jaren ’90 voor het eerst gitaar, maar bleek niet genoeg aanleg te hebben, het duurde allemaal veel te lang voordat ik met een liedje kon meespelen. Een bevriende professionele drummer raadde me aan: ,,Gooi die gitaar aan de kant en ga drummen”. 

Ik kocht een elektronisch kitje met koptelefoon om geluidsoverlast te voorkomen. Wekelijks kreeg ik drumles. En in tegenstelling tot gitaar, piano, viool en vele andere instrumenten kan bijna iedereen drummen vanaf de eerste keer dat je achter dit stoere instrument plaats neemt. 
Een half jaar later gaf ik me op voor de Drumdriedaagse in Den Haag, mede georganiseerd door Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Op een avond tijdens dat drumweekend trok ik de stoute schoenen aan en drumde  voor een volle zaal een nummer mee met de band: licht, geluid en het applaus na afloop, de adrenaline kwam uit mijn oren! Toen wist ik het zeker: ,,Dit ga ik doen!”. 

Iets gaan doen met hart en ziel

Vanaf dat moment besloot ik het serieuzer aan te pakken, en ik verbouwde mijn garage tot drumstudio. Ik ging op zoek naar een band en kwam al snel terecht bij een rock trio. Oefenen en optreden: ik vond het geweldig! Soms speelden we op straat. Een andere keer in een café. Alles vind ik er mooi aan: de repetities, het er naar toe leven en ook de zenuwen vooraf. Net als het optreden zelf: het spelen en de saamhorigheid. De energie die het publiek geeft door te klappen, dansen of mee te zingen. Dat is een onwerkelijk gevoel en dan ga je een beetje zweven. 
De tweede band was professioneler. Meer optredens, veelal op Studentenfeesten. Het grootste optreden was op Koninginnedag voor het stadhuis in Utrecht. Het was mooi weer en het hele plein stond vol. Daar zat ik achter mijn drumstel op een levensecht podium voor honderden luisteraars! Dat gevoel is onbeschrijfelijk en gun ik iedereen!

Na bijna veertig jaar hield ik in 2021 de financiële dienstverlening voor gezien. Ik wilde iets gaan doen met hart en ziel.  Al snel kwam ik op mijn grote passie uit: drummen. Wat nou als ik drumsessies zou gaan begeleiden en daarmee andere mensen hun dag een beetje leuker kon maken? ik ontdekte dat veel mensen niet alleen heel veel plezier maar ook baat kunnen hebben bij muziek maken, en met name drummen. Mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelproblemen. Of fitte 55 plussers die net als ik hun leven lang gek zijn op muziek maar nooit de gelegenheid kregen om zelf te spelen.

Andere mensen een beetje blijer maken

Daarom startte ik in april 2022 mijn Drumspeelplaats ‘Count me in’. Een plek waar je kan leren spelen en plezier kunt maken. Iedereen is er welkom: ouderen, jeugd, mensen met een beperking of mensen met dementie. Privélessen op maat of groepslessen. In 2022 geldt het openingsaanbod van twee gratis proefsessies. Met de garantie dat je dan ‘We will rock you’ van Queen kunt drummen of een ander nummer. 

Als ik mijn studio binnenloop, met de aanblik van de trommels en de geur van het hout, dan ben ik gelukkig. Dat is mijn wereld en daar werk ik nu. Daar kan iets doen voor andere mensen en ze hopelijk een beetje blijer maken. En mijn liefde voor drummen aan ze overdragen. Hoe gaaf is dat!

Drumstel Tama, rook

Doe je mee?

Kijk dan op de contactpagina en bel, app of mail me voor een afspraak en intake!
Iedereen is van harte welkom, met of zonder ervaring, met of zonder beperking.

Webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl